Medicina

NOTA INFORMATIVA


Acord de col·laboració entre Down Catalunya i l'IMIM


Vols ajudar a fer avançar la ciència en el camp de la síndrome de Down?


Barcelona, 07 de maig de 2021


Aquest mes d’abril, Down Catalunya ha signat un conveni de col·laboració amb l’Institut Hospital del Mar d’investigacions Mèdiques (IMIM) amb la finalitat d’establir un marc estable de relació institucional per a la promoció i desenvolupament de projectes relacionats amb l’atenció i la promoció de la salut, a través de l’assistència sanitària, la recerca científica i la innovació.


Per poder contribuir a millorar la salut i la qualitat de vida de les persones amb la síndrome de Down es important la investigació. Avançar en medicina depèn en gran mesura dels assaigs clínics, els resultats dels quals ens orienten a com abordar terapèuticament els trastorns que puguin tenir associats algunes persones amb la síndrome de Down. Tot i que s'ha avançat molt en els últims anys, encara ens queda molt per comprendre.


En aquest sentit l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) està treballant en diversos estudis clínics en que hi participen persones amb la síndrome de Down. Un d'aquests projectes és el que anomenem EEG-DS i en el qual volem estudiar algunes característiques de l’activitat neural d’aquestes persones.

Per poder obtenir dades de les oscil·lacions neurals hem posat en marxa aquest estudi en el que inclourem a 24 persones amb neurodesenvolupament considerat normotípic i 24 persones amb la síndrome de Down, tots d’entre 18 i 35 anys.


L’estudi consisteix en realitzar una visita inicial de valoració de l’estat de salut mitjançant una entrevista clínica, una extracció de sang i un electroencefalograma (EEG) per descartar alteracions que interfereixin en les oscil·lacions neurals que volem avaluar, com podrien ser focus epilèptics. Aquesta visita inicial dura entre 1 i 4 hores i es realitza a la Unitat de Recerca Clínica de l’IMIM.


Si es compleixen els criteris d’inclusió del protocol de l’estudi, es concerta una segona visita per realitzar tres electroencefalogrames: un en repòs i dos fent al mateix temps algunes tasques cognitives per ordinador o tauleta tàctil. En aquest estudi no hi ha cap tractament, cap intervenció terapèutica ni cap visita de seguiment i s’ofereix una compensació per les possibles molèsties derivades de la participació.


Fins al moment els assajos clínics són l'única manera de valorar l'efectivitat de nous tractaments i la teva participació és essencial. Ens ajudes?


Si vols participar-hi, pots fer clic AQUI o trucar al tel. 93.316.04.96


CIRCUITO DE PROTOCOLO EN CASOS COVID

Share by: